Sezon agricol

Care sunt cele două mari avantaje ale plasei de umbrire pe solar. Ce densitate trebuie să aibă

Dincolo de evidentul rol pe care plasa de umbrire pusă pe solar îl are, de reducere a temperaturii interioare, prin blocarea parțială a razelor solare, aceasta mai are cel puțin un avantaj important: stabilizează folia pe durata fenomenelor meteo extreme (furtuni).

Plasa de umbrire este confecționată dintr-un material textil special, și este montată de cele mai multe ori deasupra solarului cu clipsuri sau în interior, la o anumită distanță deasupra culturilor.

Densitate plasă de umbrire

Gradul de umbrire recomandat de specialiști este de 40%, întrucât plantele au nevoie de lumină pentru a realiza procesul de fotosinteză și pentru a se dezvolta optim.Culoarea este în cele mai multe cazuri verde.

Cum protează plasa de umbrire plantele de stres termic

 Pe durata sezonului cald, când temperaturile cresc foarte mult, plantele sunt supuse unui important stres termic.

Acesta afectează toate procesele fiziologice ale plantelor, cum ar fi absorbția de apă și nutrienți.

Procesul de fotosinteză poate fi afectat negativ, deoarece plantele trebuie să-și regleze deschiderile stomatice, pentru a evita pierderea excesivă de apă.

De asemenea, stresul termic poate provoca deteriorarea proteinelor și a membranelor celulare din plante, ceea ce duce la probleme de creștere și dezvoltare.

Plasa de umbrire pe solar reduce temperatura de sub ea, creând o atmosferă mai confortabilă pentru plante, permițându-le să crească și să se dezvolte în mod normal.

Reducere raze ultraviolete

Razele ultraviolete ale soarelui pot fi dăunătoare pentru plante, provocând arsuri solare.

Plasa de umbrire a solarului, împreună cu folia tratată UV reduc intensitatea razelor solare, protejând astfel culturile și asigurând randamente mai bune.

Protejează partea de sus a solarului pe durata vânturilor puternice, prin stabilizarea foliei

Există situații nedorite în care furtunile reușesc să smulgă o parte din clipsuri și să pună în pericol stabilitatea părții de sus a solarului.

Sfat util: Verificați clipsurile de plastic de prindere a foliei și înlocuiți anual cel puțin o parte dintre acestea, întrucât acestea își pierd în timp capacitatea de a fixa optim.

Totodată, urmăriți prognoza meteo pentru zona dvs și pregătiți solarul atunci când se anunță furtuni prin închiderea ușilor și a zonelor de aerisire.În imaginea de mai jos, plasa de umbrire a ajutat ca pe durata unei furtuni folia din partea de sus să nu fie smulsă.

stabilizare folie solar

Pentru această problemă, se recomandă totodată folosirea de chingi de stabilizare, trecute peste solar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *