Știri meteo

Vremea se încălzește ușor în următoarele zile. Prognoza meteo 24-28 ianuarie 2024

UPDATE ANM Începând cu după-amiaza zilei de miercuri, precipitațiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor. La munte va ninge și se va depune un nou strat de zăpadă, în timp ce în jumătatea nordică și în sud-est vor fi precipitații mixte. Din acest motiv, joi noapte se va depune polei. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării până la finalul săptămânii.

Vremea se încălzește ușor în următoarea perioadă, însă va avea caracteristicile perioadei de iarnă, anunță specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

 Vorbim de o creștere treptată a valorilor termice. Temperaturile vor crește ușor miercuri, când vor mai fi ușor negative tot în sudul Munteniei, undeva la -2…-3 grade, însă în rest, temperaturile vor fi pozitive și vor urca până la valori de 4…5 și izolat chiar 6 grade Celsius.

Joi vom vorbi de temperaturi maxime ce vor atinge 10…11 grade în partea de sud a teritoriului, în mod deosebit în zonele deluroase, timp în care și temperaturile minime vor fi în creștere treptată. Nu vom mai înregistra valori de -10 grade, valori de ger sau de sub pragul gerului, a precizat  meteorologul ANM Alina Șerban la Antena 3.

Meteogramă Meteoblue

graficul vremii Romania

Meteograma Meteoblue pentru 5 zile prezintă valori ale temperaturilor minime în România cuprinse între -5..-3 grade Celsius și valori maxime de 3 grade.

Șanse de precipitații mai mari se înregistrează în cursului zilei de sâmbătă (5 mm/h).

Prognoza meteo 24-28 ianuarie 2024

Conform prognozei meteo ANM pentru România în intervalul 24-28 ianuarie 2024, vremea va fi caracterizată de alternanțe termice semnificative de la o zi la alta.

Miercuri, 24 ianuarie, vremea va fi predominant noroasă, cu precipitații sub formă de ninsoare la munte, lapoviță în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și în zonele deluroase din Muntenia și Dobrogea. În restul țării vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, cu rafale de peste 70-80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 5 grade Celsius, iar cele minime între -5 și -1 grade Celsius.

Joi, 25 ianuarie: Vremea de mâine va fi predominant noroasă, cu precipitații sub formă de ninsoare la munte, lapoviță în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zonele deluroase din Muntenia și Dobrogea. În restul țării vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, cu rafale de peste 70-80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade Celsius, iar cele minime între -3 și 0 grade Celsius.

Vineri, 26 ianuarie, vremea va fi predominant noroasă, cu precipitații sub formă de ninsoare la munte și în zonele deluroase din țară. În restul țării vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, cu rafale de peste 70-80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 8 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 2 grade Celsius.

Sâmbătă, 27 ianuarie, vremea va fi predominant noroasă, cu precipitații sub formă de ninsoare la munte și în zonele deluroase din țară. În restul țării vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, cu rafale de peste 70-80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 9 grade Celsius, iar cele minime între -1 și 3 grade Celsius.

Duminică, 28 ianuarie, vremea va fi predominant noroasă, cu precipitații sub formă de ninsoare la munte și în zonele deluroase din țară. În restul țării vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, cu rafale de peste 70-80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 10 grade Celsius, iar cele minime între 0 și 4 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *