Vremea

Viena, Austria: obiective turistice și cel mai bun moment pentru a vizita

Ce este Viena? Schnitzel, Freud, Mozart, Habsburgii, operă, artă, cafenele și multe altele. Viena se află în colțul de nord-est al Austriei, între poalele Alpilor și Carpați, unde Dunărea, al doilea cel mai lung râu din Europa, și-a tăiat cursul prin munți. Orașul este situat lângă râu, majoritatea pe malul drept.

Viena oferă un ansamblu unic de moștenire tradițională și modernitate. Magnifice clădiri imperiale, clădiri art nouveau, precum și o tradiție de lungă durată a artelor muzicale întâlnesc arhitectura modernă, arta, festivalurile și celebra bucătărie vieneză. Este renumit pentru evenimentele sale culturale, obiectivele turistice imperiale, cafenelele, tavernele de vin confortabile și farmecul vienez deosebit.

Cele mai renumite obiective turistice din Viena

Dacă nu sunteți sigur de destinație și vă întrebați pentru ce este cunoscută Viena – există multe modalități diferite de a răspunde la acest lucru! Puteți începe cu cafenelele lor confortabile sau cu obiectivele lor imperiale impresionante, dar nu uitați de grădina lor istorică bine întreținută, de tavernele lor frumoase de vin și multe altele! vremea busteni

vremea in viena austria evremearo

Iată cele mai renumite locuri pe care le puteți vizita dacă petreceți un weekend în Viena sau doar câteva ore acolo:

1. Palatul Belvedere

Terenurile sunt așezate pe un gradient ușor și includ fântâni și cascade decorative cu niveluri, sculpturi baroce și porți maiestuoase din fier forjat. Complexul palatului baroc a fost construit ca reședință de vară pentru prințul Eugen de Savoia.

2. Palatul Schonbrunn

Palatul Schönbrunn a fost principala reședință de vară a conducătorilor habsburgici, situată în Hietzing, Viena. Numele Schönbrunn își are rădăcinile într-o fântână arteziană din care apa a fost consumată de curte.

Citeste si  Bine ați venit în Tenerife! Vremea și principalele atracții turistice

3. Hofburg

Hofburg este reședința oficială și locul de muncă al președintelui Austriei și a fost anterior principalul palat imperial al dinastiei habsburgice. Situat în centrul Vienei, a fost construit în secolul al XIII-lea și extins de mai multe ori după aceea. A servit și ca reședință imperială de iarnă, deoarece Palatul Shonbrunn era reședința de vară.

4. Muzeul Mozart

Mozarthaus Viena a fost reședința lui Mozart din 1784 până în 1787. Această clădire din orașul vechi din Viena, nu departe de Catedrala Sf. Ștefan, este singura sa reședință vieneză care a supraviețuit și este acum un muzeu.

5. Tur al vinului

Viena este renumită pentru varietatea sa de vinuri, astfel încât puteți alege vinul după propriul gust.

Cea mai bună perioadă a anului pentru călătorii la Viena

Cu un climat oceanic, Viena are veri calde și ierni uscate și reci. În inima verii poate fi cald, temperatura lunară medie crește peste 25 de grade Celsius începând cu luna iulie.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button