Știri meteo

Revin ninsorile în România, inclusiv în partea sudică

Va ninge moderat sub formă de aversă până în seara zilei de 20 ianuarie 2024, apoi vor mai fi intervale cu ninsori slabe până în prima parte a nopții de 20/21 ianuarie 2024, în extremitatea sudică a României și conform modelelor numerice ECMWF, GFS, ICON, se va depune strat de zăpadă, local mai consistent în județele din sudul țării.

Trebuie să țineți cont de următorul aspect: ninsorile vor fi viscolite pe parcursul zilei de mâine în sudul țării.

Vestea bună, să spunem așa, e că nu vor fi intensificări puternice ale vântului prin sudul țării, ci doar intensificări moderate și slabe.

Când începe să ningă în sud?

Din a doua parte a nopții de 19/20 ianuarie 2024, după orele 4:00 – 5:00 (interval aproximativ), ploile se vor transforma în lapovițe, la începutul intervalului, apoi vor predomina ninsorile în partea sudică a țării.

Lapovițele și ninsorile încep de astăzi în partea nordică a României. Stratul de zăpadă va avea grosimi variabile în nordul, nord-estul, centrul și sudul teritoriului.

În acest moment nu poate fi estimată grosimea stratului cu precizie. Motivul: nu se știe cu exactitate momentul când se transformă ploile în lapovițe și ninsori.

Atenție! După acest episod de ninsori, temperaturile vor scădea accentuat în toate regiunile României și vom vorbi de ger pe arii extinse.

Atenție! Circulați cu atenție pe drumurile publice și adaptați viteza la condițiile de drum.

Vizibilitatea va scădea în timpul ninsorilor, vântul va spori senzația de frig și vor fi porțiuni cu zăpadă.

Toate aceste aspecte vor duce la îngreunarea deplasării autovehiculelor pe drumurile publice. Aveți grijă de dvs…

Sursa: Analiză de Mihai Chirigiu, publicată pe grupul Alerte Meteo și Prognoze 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *