Știri meteo

Răcire accentuată. Ninsori abundente și ger în perioada următoare

În intervalul miercuri, 17 ianuarie – vineri, 19 ianuarie, vor fi precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului în toată țara, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În intervalul menționat vor fi precipitații moderate cantitativ în vestul și nord-vestul țării. Va ploua, iar miercuri (17 ianuarie) în nordul Carpaților Orientali și pe crestele Munților Apuseni vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În zona de munte se vor acumula cantități de apă de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile vestice și nord-vestice, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar în zonele montane înalte de 60…80 km/h.

Vineri (19 ianuarie), aria precipitațiilor se va extinde, iar acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Răcire accentuată în weekend

Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată în acest weekend, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Aceasta a explicat că, începând de vineri, în zona de nord a țării vom avea ninsori abundente, iar în restul țării vremea va fi extrem de rece, cu posibilitatea de a avea lapoviță și ninsoare.

„Vorbim de temperaturi maxime între -2 grade și șase grade. Iată, așadar, o scădere cu mai mult de cinci până la șapte grade față de ceea ce vom înregistra miercuri și joi. Astfel, la sfârșit de săptămână, minimele vor fi preponderent negative, cu valori de până la -10 grade în depresiuni și de zero grade în zona litoralului”, a declarat Elena Mateescu, conform Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *