Știri meteo

Cum va fi vremea în România în luna februarie 2024

Luna februarie va înregistra temperaturi mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM), care a publicat estimările meteo pentru perioada 29 ianuarie – 26 februarie 2024, făcute de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF).

Precipitațiile vor fi, în general, apropiate de normalul pentru această perioadă, cu excepția regiunii Munților Apuseni, unde se așteaptă cantități de precipitații excedentare.

În București, conform prognozei AccuWeather, vremea va fi în general caldă și însorită, cu temperaturi medii cuprinse între 5 și 10 grade Celsius. Vor fi și câteva zile cu ploaie sau ninsoare, dar acestea vor fi scurte și slabe.

Prognoza Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată

Datele reprezintă estimări ale mediei săptămânale a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

Săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie

Sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie vor fi caracterizate de temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, anunță meteorologii. În acest interval, precipitațiile vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar în special în regiunile sudice.

Săptămâna 5 – 12 februarie

Temperaturile vor continua să fie mai mari decât cele normale pentru prima jumătate a lunii februarie, mai ales în sudul și nord-estul țării. Și cantitățile de precipitații vor fi mai mari decât cele obișnuite în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali. În schimb, în sud și sud-est precipitațiile vor fi deficitare, iar în restul teritoriului sunt așteptate cantități apropiate de normal.

Săptămâna 12 – 19 februarie

Pentru acest interval, meteorologii estimează că valorile termice vor fi, de asemenea, mai ridicate decât specificul datei, în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-estice. Totodată, la nivelul întregii țări, dar în special în sud-vest, vor fi cantități mai mari de precipitații decât nivelurile obișnuite.

Săptămâna 19 – 26 februarie

În a doua jumătate a lunii februarie, meteorologii estimează că temperaturile se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toată țara. Și cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru data din calendar, „posibil ușor excedentare local”.

Cum sunt culese și procesate datele pentru prognoza vremii în Europa. România are 23 de stații meteorologice

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *