Vremea

Avignon, Franța: sfaturi minunate de zi și cel mai bun moment pentru a vizita

Avignon este capitala Vaucluse, un departament din sud-estul Franței, în regiunea Provența-Alpi-Coasta de Azur. Este situat pe malul stâng al râului Rhône și a fost timp de secole unul dintre marile centre artistice ale Europei. Zidurile sale medievale înconjoară acest vechi oraș catedrală, cunoscut și sub numele de Orașul Papilor, fiind reședința papilor care au scăpat din Roma în timpul „Marii Schisme” a credinței catolice din secolul al XIV-lea.

Oraș al istoriei, oraș al spectacolului, Avignon nu lasă pe nimeni indiferent.

vremea in Avignon franta evremearo

Sfaturi pentru ziua ta minunată la Avignon:

Bucurați-vă de micul dejun la Maison Violette

Croissante sfărâmicioase, tarte de zmeură proaspete și un espresso fierbinte servit proaspăt la masă: începeți-vă ziua în mod corect, îndreptându-vă spre Maison Violette, o brutărie tradițională franceză din inima orașului. Vizitați Palais des Papes

Puteți trece cu adevărat înapoi în timp vizitând cele două palate istorice, multe curți și admirând camerele pictate din întregul complex. Acoperișul complexului oferă vederi fantastice la râul Rhône, inclusiv la Pont d’Avignon.

Puteți trece cu adevărat înapoi în timp vizitând cele două palate istorice, multe curți și admirând camerele pictate din întregul complex. Acoperișul complexului oferă vederi fantastice la râul Rhône, inclusiv la Pont d’Avignon.

Umblați de-a lungul Pontului Avignon

Puteți sta pe pod pentru o mică taxă și vă puteți plimba de-a lungul rămășițelor pietruite. Vizita dvs. ghidată include un audioguid aprofundat, care vă va duce prin istoria podului, precum și povestea orașului mai larg. Alternativ, puteți rătăci de-a lungul potecii pietonale care șerpuiește de-a lungul drumului principal de sub pod. Cele mai bune vederi ale Pontului Avignon se găsesc la Parc Rocher des Doms și la Pont Édouard Daladier, în drum spre Villeneuve-lès-Avignon. Luați consumabile pentru prânz la Les Halles d’Avignon

Citeste si  Explorați Bruxelles: cele mai bune condiții meteorologice și atracții

Acasă la o gamă largă de produse proaspete, produse de patiserie, delicatese locale, standuri de măsline mai mari decât cele naturale și pește de proveniență locală, piața acoperită este deschisă de marți până duminică, de la 6:00 la 13:30 în timpul săptămânii și de la 6:00 la 2 pm în weekend. Bucurați-vă de mâncarea dvs. la Parc Rocher des Doms

În loc să vă mâncați mâncarea în Les Halles, luați masa de prânz pentru a merge și a vă îndrepta spre Parc Rocher des Doms. Așezat pe o stâncă deasupra orașului, acest parc găzduiește vederi fantastice, verdeață frumoasă și chiar o podgorie secretă. Deși podgoria poate apărea ca și cum ar fi apărut aflat in situ de secole, rândul de viță de vie cu vedere la râul Rhône a fost de fapt plantat în anii ’90.

Mergeți în căutarea Pietrelor Ascunse din Avignon

După ce ați văzut principalele atracții din Avignon, faceți-vă timp pentru a cunoaște orașul la un nivel mai specific, mergând în căutarea unor pietre prețioase ascunse înainte ca ziua dvs. la Avignon să se încheie. Unele dintre cele mai bune locuri secrete din Avignon includ multe biserici puțin cunoscute, cloistele de pe calea bătută și o clopotniță înclinată, care este răspunsul orașului la turnul înclinat din Pisa. Cofeină la Café Tulipe.

Cu mâinile în jos, cea mai bună cafea din Avignon este Café Tulipe, una dintre cele mai noi și mai moderne cafenele din oraș. Acesta este, de asemenea, unul dintre singurele locuri în care puteți comanda delicii, cum ar fi Matcha lattés, cafele de specialitate din lapte de migdale și, în ansamblu, cea mai gustoasă cafea din oraș.

Citeste si  Bine ați venit la Feldkirch, Austria: lucruri de făcut și cel mai bun moment de vizitat

Bucurați-vă de cină la Avignon

Pentru a vă încheia o zi în itinerariul Avignon, cina în orașul fortificat și fortificat este o necesitate absolută, mai ales că orașul este una dintre destinațiile culinare de top din sudul Franței.

vremea in Avignon franta de sud evremearo

Cea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Avignon

Iarna temperatura abia coboară sub zero grade Celsius și vara poate fi caldă cu un număr mare de ore de soare. Numai când vântul Mistral suflă rece trece prin oraș. Acest lucru se întâmplă de obicei iarna. În lunile mai și octombrie este cel mai probabil să experimentați vreme bună, cu temperaturi medii plăcute care scad între 20 grade Celsius și 25 grade Celsius. Cele mai calde luni sunt iulie și august. Lunile septembrie, octombrie și noiembrie au șanse mari de precipitații. Cea mai rece lună este ianuarie, cu o temperatură maximă medie de 10 ° C. Septembrie este cea mai umedă lună. Luna aceasta ar trebui evitată dacă nu sunteți un mare fan al ploii. Iulie este luna cea mai uscată.

Cele mai bune luni de vizitat sunt lunile din iunie până în august, când verile sunt uscate și lavandele sunt înflorite, făcând orașul și mai frumos de mers pe jos. Sperăm că articolul nostru v-a ajutat să vă planificați ziua perfectă, iar eVremea.ro vă va ajuta întotdeauna să aflați vremea la destinație. Excursie placuta!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button