Sezon agricol

5 idei cum poți folosi iarba tăiată după tunderea gazonului

Sezonul de primăvară include și tunderea periodică a gazonului, aspect din care rezultă iarbă tăiată, care poate fi refolosită în circuitul natural.

Cantitatea de iarba rămasă după ce tăiem gazonul poate fi folosită în mai multe moduri utile, precum:

Mulcire pentru păstrarea umidității și controlul buruienilor

Iarba rezultată din tăierea gazonului poate fi pusă pe solul din jurul plantelor, ajutând la reglarea  temperaturii solului, reținerea umezelii și la prevenirea creșterii buruienilor.

Puneți iarba tăiată în strat subțire (aproximativ 5 cm) în jurul bazelor plantelor din grădină, asigurându-ne că nu acoperim complet suprafața solului.Este important să nu punem un strat prea gros de iarbă tăiată, deoarece acest lucru poate duce la formarea de mucegai și la încetinirea procesului de decompoziție.

Mulcirea poate fi făcută pe tot parcursul sezonului de creștere, iar iarba tăiată se poate adăuga treptat, pe măsură ce este disponibilă. În timp, iarba tăiată se va descompune și se va amesteca cu solul, adăugând substanțe nutritive și îmbunătățind structura solului.

Este important să folosim doar iarba tăiată care nu a fost tratată cu pesticide sau alte substanțe chimice care pot fi dăunătoare pentru plante. De asemenea, trebuie să avem grijă să nu răspândim buruieni sau semințe de buruieni atunci când punem iarba tăiată ca mulci.

Aport de substanțe nutritive prin compost

De asemenea, iarba tăiată poate fi adăugată la compost, pentru a adăuga substanțe nutritive solului.

Asigură-te că amesteci iarba tăiată cu alte materiale organice, cum ar fi frunze uscate sau resturi de bucătărie, pentru a evita formarea unei mase dense și umede.

Îngrășământ verde direct pe sol

Dacă nu ai un spațiu pentru compost, poți lăsa pur și simplu iarba tăiată pe sol pentru a se descompune și a adăuga nutrienți. Acest lucru poate fi mai eficient în solurile sărace în nutrienți.

Furaj pentru animale

Iarba tăiată poate fi folosită ca hrană pentru animale, cum ar fi găinile, iepurii sau animalele de fermă. Asigură-te că aceasta nu a fost tratată cu pesticide sau alte substanțe chimice care pot fi periculoase pentru animale.

Idee creativă

Lăsați iarba să se usuce, după care o puteți folosi ca umplutură pentru perne de grădină sau coșuri decorative.

Ce substanțe nutritive conține iarba tăiată?

Iarba tăiată conține o varietate de substanțe nutritive, cum ar fi azot, fosfor și potasiu, care sunt esențiale pentru creșterea plantelor, precum și minerale și substanțe organice, cum ar fi calciu, magneziu, sulf, fier și mangan.

Calciul ajută la menținerea pH-ului solului, magneziul ajută la producerea de clorofilă, iar sulful ajută la dezvoltarea plantelor.

Cum stabilim momentul optim pentru plantarea răsadurilor, în funcție de temperatură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *